Elektromos fűtés vélemények

Aki figyelmesen olvassa a híreket, tudhatja, hogy az energiatakarékosság ma óriási népszerűségnek örvend. Mindenki keresi a különféle módszereket arra, hogy valahogy takarékosabbá, energiahatékonyabbá tehesse otthonát, és sokak számára meglepő módon ebben az elektromos fűtések váltak az egyik legmeghatározóbb tényezővé. De nézzük is meg gyorsan, hogy mi áll e mögött! Elektromos fűtés vélemény vadászaton voltunk, és megmutatjuk, mikre találtunk. A szakmai részletek terén egyébként az Elektromos Fűtés Kft. elektromos fűtésekkel foglalkozó weboldala volt a segítségünkre.

Sokan még mindig félnek az elektromos fűtéstől

Nem úgy kell ezt érteni, hogy veszélyesnek találják – legalábbis nem az egészségükre nézve, sokkal inkább a pénztárcájukra. Még mindig az a tévhit él az emberek fejében, hogy az elektromos fűtés drága. Azon egyszerű tényre alapozzák ezt, hogy önmagában már a villamos energia is drága, fűtés tekintetében pedig mindenképp költségesebbek, mint a gáz.

Ez alapvetően tényleg így van, az elektromos fűtés tényleg rendkívül költséges tud lenni, de csak abban az esetben, ha nem energiatakarékos verziókat választunk. Az Elektromos Fűtés Kft. által kínált fűtési megoldások kizárólag a legmodernebb technológiát alkalmazzák, aminek köszönhetően egy kiegyensúlyozottabb, olcsóbb fűtésrendszert kaphatnak a magyar otthonok, És ez saját tapasztalat: ugyanis már én is elektromos padlófűtés tulajdonos vagyok.

Mit kell tudni a modern padlófűtésről?

Amikor fűtésrendszert kerestem, az én első dolgom is az volt, hogy elektromos fűtés vélemény után nézzek az interneten, mivel bíztam benne, hogy mások tapasztalatai alapján majd könnyebb lesz végleges döntést hoznom. Ezen kutatásom során találtam rá az elektromospadlofutes.info-ra, ahol sok hasznos információt tudtam meg erről a technológiáról. A cég amorf fémötvözet fűtőszalagos padló-, fal- és mennyezetfűtés telepítésével és szerelésével foglalkozik, ami nem az a kategória, mint amit az elektromos fűtések jelentettek tíz, húsz, harminc évvel ezelőtt.

Ezek üzemi hőmérséklete alig 30 °C, ráadásul ezt rendkívül gyorsan érik el. Ami pedig még fontosabb, hogy sugárzó hővel dolgoznak, tehát nem a levegőt melegítik fel, ahogy a hagyományos radiátorok, hanem közvetlenül minket.

Hogyan lesz ez energiatakarékos?

Minél hatékonyabb egy fűtés, magyarul minél gyorsabban melegít fel egy szobát, annál hamarabb lehet kikapcsolni, amivel rengeteg energiát és pénzt tudunk spórolni. A sugárzó hővel működő rendszerek esetében ráadásul kutatások igazolják már, hogy az ember a hagyományos fűtéshez képest akár 2-3 fokkal hűvösebben is komfortosan érzi magát – éppen amiatt, mert közvetlenül érzi a meleget, nem pedig a levegő adja át azt neki.

Amikor ezt megtudtam, én szinte azonnal árajánlatot akartam kérni az oldalon található űrlapon keresztül, de előtte azért még elmentem szétnézni az elektromos fűtés vélemények oldalra is. Itt főleg külföldi tapasztalatokat lehet találni a technológia kapcsán, de ez nem csoda, hiszen Magyarországon eléggé új ez még.

A telepítés gyors és egyszerű

A sok elektromos fűtés vélemény elolvasása végül teljesen meggyőzött arról, hogy nekem is erre a technológiára van szükségem, ezért árajánlatot kértem. A teljes ügyintézés és telepítés folyamatával nem akarok senkit untatni, de annyit elmondhatok, hogy sokkal gyorsabban megy ez a folyamat, mint sokan gondolják.

Azóta beköszöntött ráadásul a fűtésszezon is, úgyhogy élesben tudtam tesztelni, hogy milyen is a rendszer. El kell mondanom, határozottan elégedett vagyok vele, mert tényleg gyorsan, hatékonyan fűti fel a lakást, ráadásul a port sem keringeti, mint a régi radiátor, ami a feleségem allergiája miatt fontos. Egyszóval határozottan jó véleménnyel vagyok róla, és mindenkinek javaslom, hogy ha tud, fektessen szintén elektromos fűtésbe.