Híroldalakon is lehet hasznos hirdetésekre bukkanni

Egy időben nem szerettem híreket olvasni, mert nagyon sokszor csak a rossz dolgokat közlik le, mint a balesetek, halálesetek stb. Egy idő után nagyon rosszul kezdtem magam érezni minden ilyen alkalom után. Később ennek hatására viszont átestem a ló túloldalára, ugyanis szinte semmilyen hírt nem olvastam el. Ezzel viszont lehet, hogy elkerültem, hogy a rossz hírek eljussanak hozzám, de nem voltam azzal sem tisztában, hogy éppen mi történik a nagyvilágban. Még a barátnőim is meglepődtek rajtam, mert én sosem voltam az a fajta, aki ne szeretett volna tisztában lenni a mindennapi történésekkel a világban. Utána ebből is megjöttem, igyekeztem egy arany középutat találni, amivel a lelki békém megmaradhat, de mégis tudom azt is, hogy a környezetemben mi történik. Ennek a fő eszköze az volt, hogy megválogattam, milyen híroldalakat olvasok. Modern ember lévén nyomtatott sajtót már nem olvasok, szerintem a korosztályomból elég kevesen vannak, akik a hagyományos újságokat szeretik. Ott a telefon a kezünkben állandóan, sokkal egyszerűbb elővenni, és ellátogatni azokra az oldalakra, aminek a híreit a legtöbbször olvassuk. Régebben azt sem szerettem, hogy ezeken a hírportálokon vannak reklámok, néha úgy éreztem, hogy az agyam túlstimulálják, ezért aztán letöltöttem egy reklámblokkoló programot. Egy idő után azonban úgy éreztem, hogy még sincs szükségem ilyen programra, mert figyelmen kívül tudom hagyni a számomra érdektelen hirdetéseket. Sőt, néha előfordul, hogy kifejezetten hasznos hirdetésre bukkanok, aminek a termékét én is tudom majd használni. Pont ilyen volt, amikor belebotlottam a varrogepguru.hu oldalának a reklámjába.

A reklám címe Fedőzőgép – Varrógépek – Varrógépguru volt, és rögtön felkeltette a figyelmemet, ugyanis az egyik hobbim a varrás. Már régóta szerettem volna egy fedőzőgépet, ugyanis bele akartam ásni magam mélyebben a pólóvarrásba, de mivel nem volt ilyen gépem, nem tudtam volna olyan minőségben dolgozni, ahogy azt én magamtól elvárom. De most itt volt a lehetőség. A varrogepguru.hu oldalán olvastam, hogy legyen szó akár pólóvarrásról vagy fürdőruha varrásról, a minőségi munkához elengedhetetlen, hogy az embernek legyen egy jó fedőzőgépe, amivel szépen tud dolgozni. A webshopban lehet találni akár 3, 4, 5 vagy 6 szálas gépeket is, hogy a munka teljes legyen. Rögtön ez alatt olvastam a következő hasznos információt, mely szerint, ha nincs szükségünk új gépre, de a régivel valami gond van, akkor sem kell kétségbe esni, mert van varrógép szervize is a cégnek. Illetve elérhetőek itt a legfontosabb alkatrészek is.

Miután ellátogattam az oldalra, rögtön feltűnt, hogy milyen egyszerű és letisztult a weboldal stílusa, ami bevallom, nekem nagyon tetszett. Sosem szerettem a nagyon harsány színű weblapokat, mert egyszerűen ezekkel kapcsolatban mindig azt éreztem, hogy szinte kiabál az ember arcába, hogy vásároljon ott. Én meg szeretem magam eldönteni, hogy megvegyem – e az adott cég termékét vagy sem. A letisztult stílus után a következő, ami feltűnt, hogy nagyon egyszerű a felület, jó értelemben persze, és felhasználóbarát is. Szerintem bárki ide ellátogat, nem kell sokat tanakodnia, hogy az oldal melyik funkciója hogyan működik, mert egyértelmű. A bal oldalon láttam, hogy van lehetőség csökkenteni a találatok számát szűrők segítségével. Eszerint lehet keresni felhasználási terület szerint, azaz, hogy a varrógépet ipari vagy háztartási használatra szánjuk – e, illetve márka szerint is lehet szűrni. Ez utóbbi hasznos tud lenni, például akkor, ha van olyan márka, amit kifejezetten szeretnénk megvásárolni, vagy kifejezetten nem szeretnénk olyan varrógépet, mert mondjuk az adott márkának a terméke nem vált be. Velem is volt már ilyen, például varrógépek között nekem a Janome jött be a legkevésbé, ezért a szűrési feltételek között a másik két márka neve mellé tettem egy – egy kis pipát. Így már a Janome márkájú varrógépeket nem dobta fel a rendszer.

Minden egyes varrógép kisképénél ott van az ikon narancssárga színnel, hogy van – e raktáron a termék vagy sem. Utólag láttam, hogy ezt már alapból be lehet állítani a szűrési feltételeknél is, hogy a weblap olyan találatokat hozzon ki nekünk, ami elérhető a raktáron. Ez azoknak lehet fontos, akiknek sürgős lenne egy új varrógép, és még néhány nap is sokat számíthat. Ez könnyen előfordulhat, ha valaki szakmája szerint varrónő, hiszen neki nagyon nem mindegy, hogy milyen gyorsan tudja megvarrni az ügyfeleinek a ruhákat. Amikor kiválasztottam a terméket, hogy melyik legyen a befutó, rákattintottam, hogy bővebben el tudjam olvasni a műszaki adatait, akkor láttam, hogy ott van az is, hogy mikorra várható a kiszállítása. Én ennek nagyon örültem, hiszen a cég nem árul zsákbamacskát, így mindenki ennek megfelelően tud mérlegelni, hogy neki megfelel – e ez a kiszállítási idő vagy sok neki esetleg.

 Miután lejjebb görgettem a termék alatt, akkor láttam, hogy lehet értékelni is a varrógépeket. Ezt én mindig nagyon hasznos funkciónak tartom, legyen szó akármilyen webshopról. De itt különösen, ahol azért nem néhány ezer forintos tételben vásárol az ember, hiszen egy varrógép nem éppen a legolcsóbb mulatságok közé tartozik. Ha van több értékelés is, akkor azért az ember le tud vonni következtetéseket. Minél több embernek válik be a gép, annál nagyobb az esély, hogy nekünk is be fog. Az is az oldalon olvasható, hogy mivel a varrást a mai világban egyre kevesebben űzik, ebből következik, hogy igazán jó szakembert, aki az elromlott varrógépeket meg tudja javítani, egyre kevésbé lehet találni. Ezt könnyíti meg a Fedőzőgép – Varrógépek – Varrógépguru is, hiszen nálunk már több, mint 22 éve a varrógépek körül forog minden, és a legjobb műszerész foglalkozik a meghibásodott gépekkel. Ezt azért elég megnyugtató volt olvasni.

Ilyenkor az a menete a dolgoknak, hogy telefonon vagy személyesen egyeztetünk elsőként a szakemberrel, hogy mi is pontosan a probléma. Fontos, hogy a lehető legrészletesebben írjuk le, hogy mi a gond, mit tapasztaltunk, hiszen csak így tudnak nekünk megfelelő segítséget nyújtani. Miután ez megvan, következik a hibás alkatrész beazonosítása, majd a javítás a Fedőzőgép – Varrógépek – Varrógépgurunak a műszerésze által. Végül, de nem utolsó sorban a cég jelezni fog, ha átvehetjük az elkészült varrógépet. Bennem mindezek az információknak az elolvasása után már nem volt semmilyen kétely, hogy vajon tőlük vásároljak – e fedőzőgépet vagy sem. Gyorsan le is adtam a rendelést, és a szállítás és fizetés során is szerencsére minden rendben ment. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a weboldalra, ami tulajdonképpen annak is köszönhető, hogy újra elkezdtem híreket olvasni, és levettem a reklámblokkolót. Azóta sorra varrom magamnak és a szeretteimnek a szebbnél szebb fürdőruhákat és pólókat mindenki nagy örömére.