Hírolvasás? telefonon vagy laptopon jobb?

Őszintén, ti min olvastok többet, a mobilotokon, vagy a táblagépen és laptopon? Én megmondom őszintén, hogy szinte már mindent a telefonon csinálok, sokkal egyszerűbb, gyorsabb, és mindig velem van. Persze a blogolás, és a cikkek megírása nem tud telefonon megvalósulni, ezért az embernek szüksége van laptopra is. Meg a filmeket is jobb azon nézni, lássuk be. De a híreket és mindenféle infókat a telómon olvasok, ahogy járok-kelek a városban, utazok, vagy akár vásárlás közben. Ezért nemrég, mikor az egyik elektronika üzletben voltam, hogy elemeket vegyek, beugrott, hogy talán le kéne cserélnem a laptopom. Meg is kérdeztem őket, hogy van-e náluk laptop felvásárlás, de kvázi kiröhögtek, és mondták, hogy ők csak új dolgokkal foglalkoznak természetesen. Jó, mondjuk gondolhattam volna, de mivel akkor ugrott be, gondoltam, egy próbát megér. Nézelődtem náluk tovább, hogy milyen árak vannak, ha új notebook-ot vagy laptopot akarnék venni. Viszont arra jutottam, hogy tényleg le kellene akkor már cserélnem a régit, és, ha egy mód van rá, miért ne számíttassam be egy új árába. Vagy egy jobb, alig használtéba. De azt ott nem lehetett.

A fejemben maradt a gondolat, de annyira nem pörögtem rá, hogy elkezdjek utána kutatni. Eltelt 1-2 hét, és megint dörzsöltem a fejem, csak le kéne cserélni, lassan tölti be az online filmeket, nem is tudom, mikor tisztíttattam ki (lehet, hogy soha), és a klaviatúra is kopott már itt-ott. Egyik este átjött Bende haverom, hogy megnézzünk egy filmet, és dumáljunk. Amíg bedobtam a mikróba egy popcornt, szóba került, hogy ki mit tervez és akkor meséltem neki a csere ötletemről. Erre nevetett, hogy ez pofon egyszerű dolog, és tud is olyan boltot, ahol ez gyorsan kivitelezhető. Amikor belekérdeztem, hogy tuti laptop felvásárlásról, tehát cseréről beszél, azt mondta, igen. Ő rendszeresen szervizelteti a gépét, mert elég hepciás a számítástechnikai, elektronika kütyüire, és, ahova hordja, ott van minden. Szerviz, eladás, vásárlás, vírusirtás, adatmentés stb. Nagy nehezen kinyögte végre, hogy a pcmentor-ról beszél, akiknek Budán és Pesten is van üzletük, és szerinte a legmegbízhatóbb brigád, még sosem csalódott bennük és az áraikkal is meg van elégedve.

laptop felvásárlás

Mielőtt megnéztük a filmet, felmentünk a pcmentor.hu-ra, és direkt elolvastam, mit írnak a felvásárlásról, meg, hogy tényleg van-e beszámítási lehetőség. Nagyon örültem, mert IGEN! Először kínai volt picit a leírás, de a lényeg, hogy annyira még nem öreg a gépem, hogy ne vennék be, és már előzetesen kapok egy árajánlatot rá. Aztán be kell vinnem személyesen, bevizsgálják, és úgy adnak végleges árat. Aztán ott meg kiválaszthatom az újabb modellt, amibe beszámolják. Persze nem kötelező a csere, van sima laptop felvásárlás is, annak, aki ráunt, vagy kapott egy újat vagy akármi. Most ott tartok, hogy kaptam egy előzetes ajánlatot, ami elég kedvező, úgyhogy bemegyek személyesen is hozzájuk. Hozzám a budai üzletük van közelebb, de mehetnék a másikba is. A telefonban nagyon kedvesek voltak, úgyhogy írtam is Bendének, hogy jó ajánlást adott, mert tök korrektnek tűnik a csapat. Tudom, hogy ez talán nem akkora hír most, de meg akartam osztani veletek, mert másnak is hírértékű lehet, hogy vannak ilyen menő helyek, és nem muszáj azonnal a legdrágább megoldást választani, hogy aztán menjünk személyi hitelért, haha. A következő bejegyzésemet reményeim szerint már a másik lapimon fogom írni!