Honnan tájékozódunk az aktuális hírekről?

Régebben milyen jó volt, amikor volt ideje az embereknek beülni egy kávéházba és ott elolvasni újság formájában az aktuálisnak vélt híreket. Egy kávé vagy tej mellett eltölteni a hírekkel egy órát, a tudás megszerzése manapság már a tévé majd az internet és az okostelefonok megjelenésével más színt öltött, a hírfolyás felgyorsult és már az események megtörténte után percekkel tudunk róla, még arról is aminek nem is lenne akkora a hírértéke. Persze ez nem minden esetben rossz, hogy az interneten keresztül információhoz jutunk könnyen és gyorsan. Mindenképpen haladni kell a korral és ez a gyors információ és tudás szerzés nem mindig rossz. A nagyszüleim is haladnak a korral és már nem csak újságot olvasnak a nyomtatott sajtón túlnőttek, és internetezni kezdtek. Azért is fontos lépés ez számukra és nekem nagy meglepetés, mert ahogy mesélték az interneten keresztül találták meg és választották ki azt a céget, aki a napelem rendszerüket építette ki.

Már az is meglepetést okozott, hogy a nagyszüleim ennyire környezettudatosak, és keresik az alternatívát arra, hogy tudják a számlájukat csökkenteni, amivel még a környezetet is védik. Nagypapám kitalálta, hogy napelem rendszert fog rendelni, utána is olvasott, hogy az ő házuk tetejére, valamint az ő fogyasztásukhoz mérten milyen hatékonyságú, és nagyságú, kW-ban mért napelemeket kell felszerelni, hogy az az energia fogyasztásukat kitermelje és esetlegesen még, a közös rendszerbe is betermeljenek vele. Egyszóval ahogyan ő mesélte elkezdett szörfölni mindenféle információ kutatás céljából az interneten.

Első körben jó keresőhasználóként, annyit ír be, hogy; napelem árgép, itt rengeteg találatot kihozott, de nagyapám remek ráérzéssel tud választani a kínálkozó lehetőségek közül. A napelem árgép keresési kulcsszavak nagyon kifizetődőnek mutatkozott, ugyanis nagyapám egy remek cégre lelt. Nem is gondolta volna, hogy amilyen nagy kritériumokat támasztott, és elvárásai voltak azzal a céggel szemben, akitől rendelni fog, hogy azt első adandó alkalommal megtalálja, aki mindent is tud teljesíteni. Egyfelől fontos volt számára, hogy rendkívül megbízható cégre leljen, ezt azzal biztosította be a cég, hogy előző megrendelőitől a honlapukon publikál kis, dicsérő beszámolókat. Minden vélemény az ország különböző pontjairól származik és a megrendelt, felszerelt napelem rendszerek teljesítménye is eltérő, ez meggyőzte a nagyapámat. A következő nem lehetetlen feltétele, amit teljesített a cég, hogy nagyon kedvező áron biztosítsa az általa nyújtott terméket és a felszerelési szolgáltatását. Ezt nagyapám úgy tudta meg, hogy árajánlatot kért. Megadta az elérhetőségét, valamint azt hogy mennyi az éves energia fogyasztása és némi ház paramétert is beleírt a megjegyzés rovatban. Kevés idő telt el, és ez a remek cég, már meg is küldte az árajánlatukat, ami nagy kedvező volt, a többi bekért árajánlathoz képest. Úgyhogy nagyapám nem várt sokáig, nagymamámmal egyeztetve és egyetértve le is adták a megrendelésüket. Amennyiben nem lett volna valami teljesen egyértelmű számukra a cég nagyon érdeklődő és leendő kliens barát módon visszahívást ígér, ahol személyesen tudják megbeszélni a felmerülő kérdéseket. Nagyapáméknak nem volt kérdésük, csupán a kW számításokat nézték alaposabban át, hogy az ténylegesen elegendő lesz az ő igényeik kielégítésére, vagy esetleg még áramforrás használatára is szükség lesz a napelemekkel együtt. Megnyugtató számításokat találtak, úgyhogy kétség nem fért hozzá, hogy jó döntést hoztak és már alig várják, hogy a napelemek felszerelése megtörténjen.