Napelemfarm támogatás vállalkozásoknak

Nem rég olvastam egy érdekes cikket egy vállalkozásoknak szóló támogatásról, ami a napelemekkel kapcsolatos. Egyből eszembe is jutott egy barátom, aki a Balatonnál lakik és saját kis műhelye van nem messze az otthonától. Tudtam, hogy már egy ideje gondolkozik ezen, de kicsit tart ettől a költségek miatt.

El is küldtem neki egy erről szóló teljes körű tájékoztatást. Természetesen végigolvastam én is a bejegyzést és rájöttem, hogy a barátoméhoz hasonló kisebb vállalkozásoknak mekkora segítség egy ilyen napelem farm támogatás. Megtudtam, hogy ez egy vissza nem térítendő támogatás, egészen három millió forintig, ráadásul minden ezzel kapcsolatos tevékenységet magában foglal, a beszerzéstől kezdve az üzembe helyezésig. Persze, több feltételnek is meg kell felelnie annak, aki pályázni szeretne.

Ugyanis egy napelem farm létrehozása sok pénzbe kerül, és azt gondolom, a hirtelen nagy kiadás riasztja el a kisebb vállalkozásokat attól, hogy belevágjanak, annak ellenére, hogy nagyjából 10 év alatt megtérül a befektetés, ahogyan az említett honlapról megtudhattam. Ezért is örült hihetetlenül a barátom a napelem farm támogatási lehetőségnek, hiszen gyakran kora reggeltől késő estig dolgozik és nagyon magas szokott lenni a villanyszámlája. Napelemek használatával pedig pont ezt tudjuk elkerülni, mert a Nap energiáját alakítja át árammá.

Külön dicséretet kaptam azért, hogy a napelemprojekt.hu oldalát küldtem el neki, egyrészt, mert ő még nem talált rá, másrészt pedig mert érthetően összeszedték a legfontosabb információkat a támogatással kapcsolatban. Emellett rajtuk keresztül is tud pályázni, sőt mi több, a pályázat megírásában is segítséget nyújtanak. És ugye tudjuk, hogy a pályázat milyensége a legfontosabb, hiszen ezen áll vagy bukik az elfogadása. Ha pedig mégsem nem nyerné el és nem jut támogatáshoz, akkor a pályázathoz kapcsolódó egyéni igényeknek megfelelően kialakított árajánlatot bármikor elfogadhatja és igénybe veheti a szolgáltatást.