Nem mindegy, hogy indítjuk a napot!

Amikor az ember elköltözik a nyüzsgő város szívéből egy csendes kertvárosi részre, sok minden megváltozik. Az emberek, a környezet, de talán a legnagyobb különbség a saját terület, a saját kert kapcsán érződik. Így voltam ezzel én is, amikor úgy döntöttünk, hogy Budapest zajos utcáit egy Pest megyei kisváros nyugalma váltja fel. A költözés utáni első nyáron gyorsan rájöttünk, hogy a kora délelőtti napsütés az új, déli fekvésű teraszunkon kegyetlen tud lenni. Amitől fel is melegszik túlzottan a belső terület egy része. Ekkor határoztam el, hogy napellenzőt szereltetek fel, és a kulteriarnyekolo.hu oldalán találtam meg a megoldást.

A keresésem a napellenző teraszra szavakkal kezdődött és először olyan fórumokra igyekeztem, ahol ajánlanak nekem jó kivitelezőt. Mert fontos volt, hogy tapasztalatok útján válasszak és így ne hibázzak lehetőleg. A legtöbb ajánlás mind az említett oldalhoz vezetett. Nagyrészt csak dicsérték ezt a szolgáltatót. De itt még nem volt vége…

Szeretek ugyanis hallomásból is tájékozódni egyúttal (újságíró a végzettségem és nem csak azt vallom, hogy “egy forrás nem forrás”, hanem azt is, hogy “egyfajta forrás nem mindig kielégítő forrás”). A kulteriarnyekolo.hu weboldalát ezután egy barátom is ajánlotta, aki már korábban is vásárolt tőlük, és szintén nagyon meg volt elégedve a szolgáltatásukkal. Na, gondoltam magamban ez mostanra elég is volt ahhoz, hogy ne máshol keresgessek a “napellenző teraszra” témakörben és meg kéne már nézni az ajánlott értékesítő-kivitelezőt végre.

Az említett oldal letisztult, könnyen áttekinthető volt, ami nagy segítség lett a döntésemben is aztán. Különösen tetszett, hogy részletes leírások és sok-sok fénykép segített abban, hogy elképzeljem, hogyan is fog kinézni az új napellenzőm, ha veszel ilyet.

A kulteriarnyekolo.hu más szolgáltatóktól abban különbözik még, hogy kifejezetten csak kültéri árnyékolástechnikai megoldásokra specializálódtak, de abban széles a paletta. Nem csak standard megoldásokat kínálnak, hanem személyre szabott, egyedi igényekre is kiterjedő szolgáltatást nyújtanak. Emellett a telepítési szolgáltatásuk is kiemelkedő. Nem kell foglalkoznom a felszereléssel természetesen, mert a szakembereik gyorsan és szakszerűen végzik el ezt a munkát.

Az első kapcsolatfelvétel után rövid időn belül kijöttek felmérni a teraszt, és megbeszéltük, milyen típusú és színű napellenző lenne a legmegfelelőbb. A kínálatukban számos választási lehetőség közül tudtam dönteni, amelyek mindegyike UV-álló és időjárásálló anyagból készült. Végül egy nagyméretű, kihúzható napellenző mellett döntöttem, amely harmonikusan illeszkedik a ház külső megjelenéséhez.

A telepítés napja egyszerűen és zökkenőmentesen zajlott. A szakemberek pontosan érkeztek, és már néhány óra múlva élvezhettük is a terasz új funkcióját. Az új napellenző nem csak, hogy praktikus és esztétikus, de egyértelműen növelte otthonunk értékét is. Ráadásul megszűnt az a probléma, hogy túl sok napfény szűrődött be egyfeszt, még a délelőtt folyamán a belső terünkbe. Így viszont, mostanra a belső hőmérséklet is általánosan alacsonyabbá vált, tehát a külső árnyékolás még a beltéren is segített!

Viszont, télen, amikor élveznénk majd a napsütés áldásos hatását, akkor meg ugye előnyben leszünk a napellenző teraszos kihúzható volta miatt, és abban az évszakban nem kell majd ilyen módon használnunk. Hiszen ez azt is jelenti ugye, hogy bármikor visszacsukható is az eszköz.

Azóta már számos délutánt töltöttünk a teraszon, a napellenző alatt. A különbség érezhető: a hőség már nem zavaró tényező, és a kinti étkezések vagy baráti összejövetelek is sokkal kellemesebbé váltak. Ahogy nagyszerű érzés reggel is, hírolvasgatással indítani ott a napot. Ráadásul, amikor a hírekben arról számolnak be, hogy rekordmelegek vannak szerte az országban, mi büszkén mondhatjuk, hogy a saját kis oázisunkban, a napellenző árnyékában hűvösebb és komfortosabb a hangulat, mint bárhol a szomszédságban.

Végezetül, ha valaki hasonló megoldást keres, csak ajánlani tudom a kulteriarnyekolo.hu-t. Nem csak a termékek minősége, hanem a szolgáltatásuk professzionalizmusa is kiemelkedő. A napellenzőnk minden szempontból beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és biztos vagyok benne, hogy még sokáig élvezni fogjuk az általa nyújtott kényelmet és védelmet.