Nemcsak otthonunk, medencénk fűtéséhez is használhatjuk

Ez nem egy találós kérdés, hisz a válasz már érkezik is: a hőszivattyú. Hazánkban is egyre népszerűbb ez a környezetbarát megoldás, és egyre többen döntenek amellett, hogy otthonunk fűtését és hűtését a hőszivattyúra bízzák. Kérdés azonban, hogy elégedjünk-e meg ezzel. Vagy esetleg ha már van hőszivattyúnk, próbáljunk meg minél több feladatot rábízni?

A rifeng-hoszivattyu.hu választ ad a kérdéseinkre, hisz azzal a témával is foglalkoznak, hogy a medencénk fűtését mivel érdemes véghez vinni. Gázzal vagy hőszivattyúval? A hőszivattyú medencéhez kérdésére tehát már érkezik is a válasz. Ilyenkor is érdemes objektíven megnézni a dolgokat és kiszámolni, hogy melyik fűtési rendszer milyen hatékonysággal működik. És egyáltalán, hogy lehet ezeket beépíteni, milyen a beszerelési költség és így tovább. A hőszivattyús fűtésnek megvan az az előnye, hogy alacsony az üzemeltetési költsége. Hogy energiahatékony és több mint tíz éves az élettartama. A hátrányai közé sorolható azonban, hogy magasabb az ára, és hogy 10 fokos hőmérséklet fölött igazán jó a hatékonysága, valamint hátrány lehet az is, hogy lassan melegíti fel a vizet.

A medencék gázzal való fűtésének előnye, hogy alacsony a beszerzési költség, hogy független a levegő hőmérsékletétől és hogy gyorsan felfűti a medencét. Ezzel szemben hátrány, hogy magas a működési költsége, nagy az energiaigénye és az élettartama mindössze öt év, és ez egy nem igazán környezetbarát megoldás. Így látva a rifeng-hoszivattyu.hu oldalán közzétett előny-hátrány listákat, máris könnyebben tud dönteni az ember a hőszivattyú medencéhez kérdésében.

Persze ezek mellett az igazán fontos kérdés, hogy mennyibe is kerülnek ezek a rendszerek és hogy milyen üzemeltetési költségekkel számolhatunk. Például, hogy a hőszivattyú medencéhez mennyi idő alatt térül meg. Ebből a szempontból pedig azt is érdemes megvizsgálni, hogy mennyit használjuk a medencét, mert ha ritkán, akkor lehet, hogy a hőszivattyúk feleslegesen dolgoznak. Persze a költségekkel kapcsolatban alapos számolásra, egyeztetésre van szükség, de a rifeng-hoszivattyu.hu ebben is áll az érdeklődők rendelkezésére.

A hőszivattyú medencéhez voltaképp akkor éri meg a legjobban, ha folyamatosan, rendszeresen használjuk az úszómedencét.