Tavaly Siófokon foglaltuk le az egyik legjobb szállásunkat

A legtöbb szabadságot nyáron és karácsonykor, az év végén veszik ki az emberek. Arra is gondolnunk kell az éves szabadságunk tervezésekor, hogy mikor van szükségük a pihenésre. A nyári lazítás után ugyanis sokan nem bírják már az őszi hajtást szabadság nélkül. Szerintem az a legjobb megoldás, hogy ha nem csak nyáron és az év végén vesszük ki a szabadnapjainkat.

Minden évszakban ki kell venni 1-2 napot, így a hétvégével egybekötve már elég jó kis nyaralásokat össze lehet hozni. Sokan azt mondják, nem elég egy pár nap ahhoz, hogy nyaraljanak, de ha nem külföldi hosszas utazásban, hanem valami kellemes belföldi időtöltésben gondolkozunk, akkor a 3-4 nap bőven elegendő a feltöltődéshez.

Egy pihentető kikapcsolódás megtervezésekor sok mindenre kell figyelni. Jó ötletnek tűnhet a programok nélküli lustálkodás, de a legtöbben ezt a fajta nyaralást egy nap után megunjuk. Nem tudom elképzelni, hogy csak a hotelszobámban feküdjek, mikor fel is fedezhetném a környéket. Ha új helyre megyünk, pazarlás csak a hotelben maradni, de nem lehet elhanyagolni azt a tényt sem, hogy sok időt fogunk ott tölteni, így mindenképpen olyan szobát érdemes választani, amiben jól érezzük magunkat, ahol kényelmesen tudunk pihenni.

Nyáron is számolni kell azzal, hogy előfordulhatnak hűvösebb, felhősebb napok, amelyek tökéletesek arra, hogy ilyenkorra időzítsük be a kirándulásokat.

Nem árt, ha olyan szállást választunk, ahonnan könnyen fel tudunk keresni 2-3 kirándulóhelyet.

Tavaly a Balatont választottuk, szerettünk volna pihenni is és kirándulni is, és ehhez tökéletes döntés volt a szállásfoglalás Siófokon.

Ahogy terveztük, nem csak a napozásból állt a nyaralásunk, a környéken nagyon finomakat ettünk, az időjárás pedig kegyes volt hozzánk, így 2 nap még kirándulni is tudtunk a közeli helyeken.

A jó borok kedvelői a badacsonyi borospincékben igazán remek borkóstolásokon vehetnek részt, de kötetlen borozgatásra is van lehetőség, ha valaki nem szereti a megszervezett borokat, vagy nem akar ismeretlenek társaságában lenni.

A szállásunkat a siofokszallas.info oldalon foglaltuk le. Ezen az oldalon több apartmant is találhattok, mindenki kedve és igénye szerint. Számunkra az volt a fontos, hogy kettőnk számára kényelmes legyen, tiszta és igényes. További szerettünk volna kicsit közelebb lenni a parthoz és a városhoz is.

Szerencsénkre, ezeknek a feltételeknek szinte az összes apartman megfelelt, amelyet ez a weboldal kínált, ez jelentősen megkönnyítette a szállásfoglalást, így el is küldtük az ajánlatkérést az oldalon keresztül, és viszonylag gyorsan vissza is igazolták.

Nagyon izgatottak voltunk, mert korában volt már néhány rosszul elsült szállásfoglalásunk, és ezért nem is nagyon merünk ajánlás nélkül, idegen helyen szobát foglalni.

Azonban most a szerencse mellénk szegődött, és egy nagyon impozáns, modern, jól felszerelt és tiszta apartmant kaptunk. Először el se akartuk hinni, mert bár a weboldalon lévő képek is meggyőzőek voltak, de arról álmodni se mertünk, hogy élőben ez még megnyerőbb lesz.

Balaton

A parttól valóban csupán néhány percnyi sétára helyezkedett el és Siófok központja, számos étterem, a kikötő, a buli negyed is közel volt a lefoglalt szállásunkhoz.

Nagyon elégedettek voltunk az ott eltöltött hétvégével, minden belefért, amit szerettünk volna, napozás, fürdés, kirándulás és pihenés is.

A Balaton most is, mint mindig csodás arcát mutatta meg nekünk, nem lehetett betelni a látvánnyal, bármelyik településről is néztük.

Így utólag nézve, felesleges mindig csak spórolni a szabadságokkal, sokkal hatékonyabban tud dolgozni az ember, ha bizonyos időközönként elmegy kikapcsolódni egy-két napra.

Az ilyen, rövid szabadságaimat mindig belföldi utazásokra tervezem, így nem kell sokat utazni, de sokszor ugyanazt az élményt megkapjuk, mintha csak külföldre mennénk.