Útnyilvántartó program nélkül nem gördül az autó kereke

Az elmúlt időszakban számos újdonsággal kellett szembe nézni a vállalkozóknak és a következő évek sem lesznek másképp ezzel kapcsolatosan. Aki vállalkozik, tulajdonképpen mindig résen kell lennie és követőben maradnia a jogszabályok változásával, az új rendeletekkel és a városi szintű helyi szabályozással, mert minden apró mozzanat nagy hatással lehet a tevékenységére. Ezért érdemes minden héten megnézni, hogy mit írnak a Magyar Közlönyben, különben könnyen lecsúszhatunk nagyon fontos eseményekről. Nem egyszerű mindezekkel folyamatosan képben lenni, ezért én azt gondolom, hogy az automatizálható folyamatokat még a kisebb vállalkozásoknál is érdemes automatizálni, különben könnyen lehet, hogy a felaprózódással kell szembe néznünk. Márpedig létezik többek között olyan útnyilvántartó program, ami mindent megcsinál nekünk és értünk automatikusan az útjaink alapján, csak a végpontokat kell beadnunk a rendszerbe.

A RoadRecord szerintem egy remek választás minden vállalkozás számára, mert senkinek sincs annyi ideje, amennyit egy jól vezetett útnyilvántartás feleslegesen elvisz. Ezért érdemes használni azt a funkciót, amivel mindezt automatikusan legenerálhatjuk. A részletek mind megtalálhatók a roadrecord.hu weboldalon. Én azt ajánlom, hogy lessétek meg ott is, miket mondanak a programról, de azért néhány gondolatot én is megosztok.

Ez az útnyilvántartó program működik a webes felületeken, de létezik belőle mobil applikáció is, ami nyomon követi, hogy használója merre is jár. A webes felületen – és persze a mobilon is – lehetőségünk van megadni partnereket, akikhez az útjaink futnak. Így megadhatunk minden részletet, hogy milyen címekre szálltunk ki, vagy hogy milyen útjaink voltak. Azt is beírhatjuk, hogy mikor és mennyit tankoltunk, valamint, hogy a hónap végén milyen kilométeróra állásunk volt a járművekben. Ha ezeket az adatokat megadjuk manuálisan – vagy legeneráltatjuk az útnyilvántartó program által, akkor gyakorlatilag 7 perc alatt elkészíthetjük a havi dokumentációját az útjainknak olyan módon, hogy az a NAV számára is kielégítő legyen.

útnyilvántartó program

Egy megbízható útnyilvántartó program használata nem csupán akkor jöhet szóba, amikor valaki egy nagyvállalatot működtet nagy flottával, hanem akkor is, ha valaki a saját autójával mászkál ide-oda a cég érdekeit képviselve, tehát céges úton. Szóba jöhet még egy olyan verzió, amikor céges lízingelt autó utazási költségeit szeretnénk elszámolni és emellett még az is külön kategória, hogy mekkora személygépjárműről – vagy akár kishaszongépjárműről van szó. Ezek különféle adózással járhatnak és aki jól készíti el az útnyilvántartását, az bizony rengeteget spórolhat, többek között a lízing, vagy a dízel áfán. Éppen ezért érdemes szerintem profira bízni ezt az egészet és a profi alatt a szoftvert értem, ami nem hibázik, hiszen matematikai minták szerint generálja le a lehető legjobb megoldást és útkiosztást. A RoadRecord nem csak arra képes, hogy megtalálja ezt az ideális, minden szempontból NAV-biztos megoldást, de arra is, hogyha esetleg valamiért kiamradt 1-1 nap a nyilvántartás vezetéséből, akkor arra alternatívát ajálj fel az előzmények alapján. Ez egy hasznos funkció, mert ha nem tudjuk pontosan, hogy valóban merre is jártunk, akkor egy bombabiztos adatot kapunk, ami még ha nem is igaz, az ellenőrzések szempontjából biztos, hogy megállja a helyét. Ha viszont mégis tudjuk, hogy mit kell oda beírni, akkor meg van lehetőségünk mindezt manuálisan is megtenni, szóval csak jó végkimenetele lehet az útnyilvántartás elkészítésének.

Ez az útnyilvántartó program azt gondolom, hogy remek választás mindenkinek, aki szeretné optimalizálni a kiadásokat, szeretne spórolni és persze szeretne tiszta maradni egy-egy NAV ellenőrzés alkalmával. A RoadRecord a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt hasznos társa lehet a napi utakat illetően, így ha egy kicsit is úgy érzitek, hogy most hozzátok is szólok ezzel a cikkel, akkor ajánlom a roadrecord.hu weboldalt egy gyors átfutásra.