Vállalkozásom székhelyének története

Viszonylag ritkán jutok el odáig, hogy elolvassam a híreket. Esténként már olyan fáradt vagyok, hogy sokszor a kedvenc sorozatom új részét sincs erőm végignézni, nemhogy a nyomasztó és szenzációhajhász cikkeket böngésszem hosszú perceken keresztül. Reggel meg aztán végképp nincs erre időm, hiszen minden percet kihasználok az alvásra.

Néhány hete azonban mégis rávettem magam, hogy átnézzem az egyik híroldal legfrissebb bejegyzéseit, mivel beláttam: nem élhetek örökké egy kő alatt, és néha azért jó tisztában lenni az újdonságokkal.

Az egyik ilyen cikk az újdonsült vállalkozóknak szólt, és erre rögtön rá is kattintottam, hiszen számomra ez éppen aktuális. Pont a hetekben készülök ugyanis egyéni vállalkozóvá válni, hátrahagyva korábbi munkahelyemet.

A hír nagyjából arról szólt, hogy egyre többen vesznek igénybe vállalatuk számára székhelyszolgáltatást, és hogy ez elméletileg egy nagyon hasznos és praktikus dolog. A híroldal cikkéből nem tudtam meg olyan sokat arról, hogy mi is ez az egész, azonban volt ott egy link, ami a szekhelyszolgaltatas24.hu-ra vezetett. Innen már sokkal több információt tudtam gyűjteni a témáról, és hamarosan körvonalazódott bennem, hogy pontosan mit is nyújthat nekem ez a szolgáltatás.

Ugyanakkor kíváncsi voltam arra, hogy miben különbözik az egyéni vállalkozás székhely például a kft. vagy más társaságok székhelyeitől. Szerencsére ezen a weboldalon sok hasznos bejegyzést találtam, és volt egy, ami pont ebben a témában íródott.

egyéni vállalkozás székhely

Ez a cikk éppen olyan volt, mintha a készítője olvasott volna a gondolataimban. Eleinte az én tervem is az volt, hogy majd mindent egyedül menedzselek, és ezáltal lecsökkentem a költségeket. A szekhelyszolgaltatas24.hu azonban felhívta a figyelmem arra, hogy ez nem feltétlenül a legbölcsebb ötlet, hiszen ki tudja, mikor fog hirtelen annyira megnőni az adminisztrációs teendők száma, hogy a helyzet szinte kezelhetetlenné válik.

Ha viszont az egyéni vállalkozás székhelyének menedzselését rájuk bízom, akkor egy csekély összegért cserébe rengeteg időt és aggodalmat tudok megspórolni. Ráadásul választhatok két nagyon kedvező opció közül: budapesti helyszínen 6+1 hónapra 29.900 forint + áfa, Újlengyelben pedig 39.900 forint + áfa a székhelyszolgáltatás ára. Ez teljesen korrekt és megfizethető egy olyan kezdő egyéni vállalkozónak, mint amilyen én is vagyok.

De hogyan jön a képbe Újlengyel? Ezt először nem értettem, de hamar választ kaptam rá: a település egyike azon kevésnek, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Nem is tudtam, hogy ilyen létezik!

A szekhelyszolgaltatas24.hu csapata teljes körű székhelymenedzsmentet nyújt, amibe beletartozik a küldemények fogadása és azonnali továbbítása a számomra, valamint a hivatalos szervek fogadása is. Nagyon örülök ennek, mert legalább ezzel sem nekem kell bajlódnom.

A cég ráadásul 11 éves tapasztalattal rendelkezik, és ez meg is látszik a profi munkavégzésükből. Én már csak tudom, hiszen igénybe vettem mind a cégalapítással kapcsolatos, mind pedig a székhelymenedzsment szolgáltatásukat, és büszkén kijelenthetem, hogy mostantól egyéni vállalkozó vagyok, újlengyeli székhellyel.

Úgy érzem, hogy az indulásom igazán sikeres volt, és ez nagyban köszönhető a szekhelyszolgaltatas24.hu lelkiismeretes és minden részletre kiterjedő munkájának. Még jó, hogy úgy döntöttem aznap reggel, hogy átnézem ezt a híroldalt, és megtaláltam az egyéni vállalkozás székhelyéről szóló bejegyzést.

Tanulságként talán azt tudom felhozni, hogy ha nem is mindig, legalább néha olvassatok híreket – szelektáljatok, és a pesszimizmust sugárzó írások helyett inkább az érdeklődési körötök újdonságai között nézelődjetek.

Ha pedig cégalapítás előtt álltok, esetleg egyéni vállalkozók vagytok, jó szívvel ajánlom a székhelyszolgáltatást!